Новини

БАБТО вече е член на Асоциацията за европейски конкурентни телекомуникации (ECTA)

В края на август БАБТО се присъедини към ECTA. Неправителствената организация е създадена преди 20 години от алтернативните телеком оператори, чиято основна цел е съхраняването и насърчаването на конкуренцията на телеком пазара в Европа, чрез комуникация с всички национални регулаторни и законодателни органи в Европейския съюз.

Асоциацията отстоява регулаторния и търговски интерес на своите членове, като гарантирането на справедлива регулаторна среда и конкуренция при равни условия. За успеха на тази мисия, ECTA работи активно с европейските институции и националните правителства, с Органа на европейските регулатори за електронни съобщения (BEREC) и националните регулаторни органи, с Европейската агенция за мрежова и информационна сигурност (ENISA), органите по конкуренция и други европейски и национални агенции. Целта на организацията е да гарантира, че политиките и законите насърчават конкуренцията, използването и развитието на електронните комуникации.

Участието на БАБТО в организацията гарантира на българските телеком оператори и потребители, че те ще са все по-близо до информационния поток в областта на телекомуникациите. Сред основните ни цели се очертава и възможността за повишаване на видимостта на малките и средни телеком оператори в Европа, защото в БАБТО вярваме, че малкият и средният бизнес е този, който поддържа икономиката на страната, подобрява качеството на предлаганите услуги и гарантира конкурентноспособността на пазара“ коментира Ангел Василев, председател на управителния съвет на БАБТО.

БАБТО е неправителствена организация, обединяваща националните доставчици (с български собственици), осъществяващи дейност като платформени оператори на пазарите за доставка на дребно на телевизия и интернет. Компаниите в асоциацията осигуряват интернет свързаност на потребители в повече от 350 населени места в цялата страна.

Сред основните цели на сдружението е да защитава интересите на българския легален малък и среден бизнес. Асоциацията подкрепя всички законодателни инициативи, които са в интерес на развитието на целия пазар и защитават интереса на абонатите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *